Skip to main content

Проблеми культурної ідентичності в ситуації сучасного діалогу культур


12-13 квітня 2013 р. кафедра культурології та філософії Національного університету „Острозька академія” проводить міжнародну наукову конференцію під загальною назвою:

„Проблеми культурної ідентичності в ситуації сучасного діалогу культур

Тема цьогорічної конференції:

КУЛЬТУРА В ГОРИЗОНТІ СТАЛИХ І ПЛИННИХ ІДЕНТИЧНОСТЕЙ

Передбачається обговорення наступного кола загальних проблем:

1.     Сучасні стратегії ідентичності;
2.     Модерні та постмодерні пошуки ідентичності;
3.     Проблеми ідентичності в сучасній Україні;
4.     Проблема співвідношення глобальних і локальних ідентичностей
5.     Ідентичність Чужого і «чужі» ідентичності в Європі;
6.     Топос «Малої Вітчизни»;
7.     Проблеми релігійної ідентичності;
8.     Проблеми політичної ідентичності;
9.         Проблеми ідентичності національних та етнічних менших в сучасних багатокультурних суспільствах;
10.    Проблеми ідентичності і культурна традиція


Маємо намір обговорити різні аспекти актуальних проблем європейської та української ідентичності. А тому запрошуємо до участі філософів, культурологів, істориків, політологів, соціологів, філологів та ін.

Робочі мови конференції: українська, англійська, російська, польська

Заявки (форма заявки додається) на участь в конференції, тези та статті  надсилати до 15 січня 2013 р. за адресою:
     Кафедра культурології та філософії,
Національний університет «Острозька академія»,
вул. Семінарська 2.
м. Острог, Рівненська обл. 35800
  або на е-mail:  cultiden@gmail.com (тему листа обов’язково вказати «Конференція-2013»)           


Вимоги до статей та тез:
Електронний варіант статті слід надсилати на електронну адресу конференції: cultiden@gmail.com у форматі MS Word, розмір сторінки А4 через 1,5 інтервали, шрифтом Times New Roman, 14 кегль. На першій сторінці зверху зліва розміщується УДК, а  справа ім’я та прізвище автора, а також короткі відомості про автора, після цього великими літерами назва статті (доповіді). З наступного рядка – анотації та ключові слова українською, російською та англійською мовами (приблизно 5-6 рядків). Посилання давати за зразком [2, с. 45]. Приклад оформлення статей див. нижче.
Вартість публікації статті - 18 грн. / сторінка

Організаційний внесок для участі в конференції складає 100 грн. і сплачується при реєстрації.



Заявка
На участь у конференції

Прізвище, ім’я, по-батькові:
Організація (установа):
Посада (студент, звання):
Адреса:
Тел.:
Факс:
E-mail:
Тема доповіді:
Із запропонованих наукових напрямків для мене становить інтерес:



З питань організації конференції звертатися за тел.
0974960508  Зайцев Микола Олександрович.

або 066 9300489 – Шевчук Дмитро Михайлович

Comments

Popular posts from this blog

Ікона "Вознесіння Христове" з іконостасу церкви Манявського монастиря (Йов Кондзелевич)

Ікона "Вознесіння Христове" з іконостасу церкви Манявського монастиря (Йов Кондзелевич). Вознесіння Христове - християнське свято, котре відзначають на 40 день після Пасхи. На українських землях - це було одне з улюблених свят, тому йому присвячували ікони.

VI Міждисциплінарні гуманітарні читання

Міжнародна наукова конференція « VI Міждисциплінарні гуманітарні читання». Київ (Київський будинок вчених НАН України, вул. Володимирська, 45-А). 22 грудня 2017 року Мета Проведення в українській столиці міжнародної конференції, у роботі якої братимуть участь фахівці з 5-ти країн, сприятиме пожвавленню обміну досвідом у сфері міждисциплінарних досліджень, розвитку українських студій в контексті нових міждисциплінарних напрямків, налагодженню наукових зв'язків у середовищі молодих вчених. Теми доповідей У розгляді заявок надається перевага міждисциплінарним дослідженням у сфері наступних гуманітарних наук: історія; політологія та міжнародні відносини; археологія; археографія та джерелознавство; етнологія, народознавство, демографія, культурна антропологія; мовознавство та літературознавство; право; філософія; релігієзнавство. Складання заявки на конференцію Заявки на участь у конференції подавати до 15 грудня 2017 р. на електронну адресу Оргкомітету: andriibl

ІХ МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ГУМАНІТАРНІ ЧИТАННЯ

  Міжнародна наукова онлайн конференція « ІХ Міждисциплінарні гуманітарні читання» 21-22 листопада 2020 року Мета конференції Проведення міжнародної онлайн конференції, у роботі якої братимуть участь цікаві вчені, котрі стажувалися в провідних установах Європи, Азії та Америки (також запрошені іноземні дослідники) сприятиме пожвавленню обміну досвідом у сфері міждисциплінарних досліджень, розвитку українських студій в контексті нових міждисциплінарних напрямків, налагодженню наукових зв'язків у середовищі молодих вчених. У конференції можна брати участь в якості доповідача або слухача (кожен учасник отримає відповідний сертифікат) Теми доповідей У розгляді заявок надається перевага міждисциплінарним дослідженням у сфері наступних гуманітарних наук: історія; політологія та міжнародні відносини; археологія; археографія та джерелознавство; етнологія, народознавство, демографія, культурна антропологія; мовознавство та літературознавство; право; філософія; релігієз