Skip to main content

Міжнародна наукова конференція «Українське козацтво і тюркський світ наприкінці XV – першій третині XIX ст.»

Інститут історії України НАН України
Козацький благодійний фонд «Меморіал кошового отамана І. Д. Сірка»
ГО «Всеукраїнська спілка молодих вчених та новаторів»
ГО «Молодіжна організація науковців України»

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ


про проведення

Міжнародної наукової конференції
«Українське козацтво і тюркський світ наприкінці XV – першій третині XIX ст.»,
присвяченої 280-й річниці заснування Запорозької Січі
на р. Підпільна

Місце проведення: с. Капулівка Нікопольського району Дніпропетровської області, Співоче поле (біля могили кошового отамана Івана Сірка), наметове містечко на березі Олексіївської затоки (колишня річка Чортомлик).

Дата проведення: 18–20 липня 2014 р.

Секції:
1) Питання політичної історії;
2) Соціокультурний трансфер (запозичення певних елементів культури та їх освоєння іншою культурою);
3) Соціологія українсько-тюркського прикордоння (Степовий кордон як чинник формування специфічної організації прикордонних суспільств, з увагою до обох боків кордону одночасно і розглядом соціологічного значення війни та здобичництва на степовому порубіжжі);
4) просопографічний вимір взаємодії українського козацтва з тюркськими народами.

Робочі мови: українська, російська, англійська

Статті та повідомлення, на основі яких учасники виступатимуть на конференції з доповідями, будуть розміщенні у виданнях:

1. Україна в Центрально-Східній Європі (з найдавніших часів до XVIII ст.). – К., Інститут історії України НАН України. – Вип. 14.

2. Міждисциплінарні гуманітарні студії. Серія: історичні науки. – К., 2014. – Вип. 3.





Заповнювати однією із вказаних мов.
Анкета учасника:
Прізвище
Фамилия
Surname

Ім’я
Имя
Name

По батькові
Отчество
Second name (or other)

Установа
Организация
Institution 

Посада, науковий ступінь, вчене звання
Должность, научная степень, ученое звание
Present Position

Країна
Страна
Country

Контактний телефон
Контактный телефон
Phone

E–mail

Назва доповіді
Название доклада
Title of your report

Назва секції
Наименование секции
Title of the section

Форма участі (очна, заочна)
Форма участия (очно, заочно)
Type of presence


Заявки те тези доповідей обсягом 2 сторінки (14 кегль, 1,5 інтервал) просимо надсилати до 1 липня 2014 р. за адресою: an_blan@mail.ru (Андрій Блануца, тел. 067-80-33-556). Тези доповідей будуть опубліковані до початку конференції.
Оргвнесок за участь складатиме 150 грн. для очних учасників. Також запрошуємо взяти участь заочно тим, хто не зможе приїхати до місця проведення. Оргвнесок для заочних учасників складатиме 250 грн.
Кошти перераховувати після підтвердження отримання Вашої заявки та тез на картковий рахунок Організаторів – буде указано після отримання заявки та тез доповіді


Пам’ятка учаснику
Доїзд:
З Києва: поїзд № 76 Київ – Кривий Ріг; прибуття на станцію Кривий Ріг о 605, пересадка на електропоїзд Кривий Ріг – Нікополь о 806; вихід на платформі 79 км (с. Олексіївка).
З Одеси, Миколаєва, Херсону: автобус № 144 Одеса – Нікополь; вихід в с. Олексіївка (після зупинки на автостанції Орджонікідзе); прибуття о 1740. Або до ст. Кривий Ріг, пересадка на електропоїзд Кривий Ріг – Нікополь о 806, 1212, вихід на платформі 79 км (с. Олексіївка).
З Дніпропетровська, Запоріжжя: прибуття на автостанцію Нікополь, пересадка на приміський автобус до станції Капулівка: 930, 1130, 1340, 1535.

Орієнтовна кількість очних учасників – 40 чол.


План проведення
18 липня (п’ятниця)
з 10.00 – заїзд і реєстрація учасників конференції.
13.30 – обід.
15.00 – пленарне засідання.
16.30 – перерва. Відвідання могили І. Д. Сірка.
18.00 – робоча частина в одній секції.
21.00 – вечеря, дозвілля.

19 липня, субота
9.00 – сніданок.
9.40 – продовження засідання в одній секції.
12.30 – обід.
13.30 – семінар-практикум за участі козацьких організацій. Факультативна частина (обговорюється).
17.00 – продовження засідання в одній секції.
20.30 – підсумки роботи конференції.
21.00 – вечеря, дозвілля.

20 липня, неділя
8.30 – сніданок.

9.30 – дозвілля, від’їзд учасників конференції.

Comments

Popular posts from this blog

Ікона "Вознесіння Христове" з іконостасу церкви Манявського монастиря (Йов Кондзелевич)

Ікона "Вознесіння Христове" з іконостасу церкви Манявського монастиря (Йов Кондзелевич). Вознесіння Христове - християнське свято, котре відзначають на 40 день після Пасхи. На українських землях - це було одне з улюблених свят, тому йому присвячували ікони.

VI Міждисциплінарні гуманітарні читання

Міжнародна наукова конференція « VI Міждисциплінарні гуманітарні читання». Київ (Київський будинок вчених НАН України, вул. Володимирська, 45-А). 22 грудня 2017 року Мета Проведення в українській столиці міжнародної конференції, у роботі якої братимуть участь фахівці з 5-ти країн, сприятиме пожвавленню обміну досвідом у сфері міждисциплінарних досліджень, розвитку українських студій в контексті нових міждисциплінарних напрямків, налагодженню наукових зв'язків у середовищі молодих вчених. Теми доповідей У розгляді заявок надається перевага міждисциплінарним дослідженням у сфері наступних гуманітарних наук: історія; політологія та міжнародні відносини; археологія; археографія та джерелознавство; етнологія, народознавство, демографія, культурна антропологія; мовознавство та літературознавство; право; філософія; релігієзнавство. Складання заявки на конференцію Заявки на участь у конференції подавати до 15 грудня 2017 р. на електронну адресу Оргкомітету: andriibl

ІХ МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ГУМАНІТАРНІ ЧИТАННЯ

  Міжнародна наукова онлайн конференція « ІХ Міждисциплінарні гуманітарні читання» 21-22 листопада 2020 року Мета конференції Проведення міжнародної онлайн конференції, у роботі якої братимуть участь цікаві вчені, котрі стажувалися в провідних установах Європи, Азії та Америки (також запрошені іноземні дослідники) сприятиме пожвавленню обміну досвідом у сфері міждисциплінарних досліджень, розвитку українських студій в контексті нових міждисциплінарних напрямків, налагодженню наукових зв'язків у середовищі молодих вчених. У конференції можна брати участь в якості доповідача або слухача (кожен учасник отримає відповідний сертифікат) Теми доповідей У розгляді заявок надається перевага міждисциплінарним дослідженням у сфері наступних гуманітарних наук: історія; політологія та міжнародні відносини; археологія; археографія та джерелознавство; етнологія, народознавство, демографія, культурна антропологія; мовознавство та літературознавство; право; філософія; релігієз