Skip to main content

І Міждисциплінарні гуманітарні читання


Національна академія наук України
Клуб молодих учених та новаторів
Київський будинок учених
ГО «Всеукраїнська спілка молодих учених та новаторів»
Інститут історії України
Інститут української мови
Інститут мовознавства ім. О.О. Потебні
Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка
Інститут держави і права ім. В.М. Корецького
Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса
Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського
Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Скоровороди

Інформаційне повідомлення

3 жовтня 2013 р. відбудуться
І Міждисциплінарні гуманітарні читання

Мета читань – започаткування циклу конференцій міждисциплінарного гуманітарного напряму з метою залучення та об’єднання творчих зусиль молодих науковців для реалізації спільних дослідницьких проектів.
До роботи запрошуються передусім молоді вчені (студенти старших курсів ВНЗ, магістранти, аспіранти, здобувачі, кандидати наук).
Кращі доповіді, представлені на конференції, будуть рекомендовані до друку у провідних фахових академічних виданнях.
Дата і місце проведення читань: 3 жовтня 2013 р. у приміщенні Київського будинку вчених НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 45-А).

Передусім запрошуються дослідники, які цікавляться наступними дисциплінами:
1.     Історія.
2.     Археологія.
3.     Археографія та джерелознавство.
4.     Етнографія та народознавство.
5.     Політологія та міжнародні відносини.
6.     Право.
7.     Філософія.
8.     Філологія.
Секції будуть формуватися за міждисциплінарним принципом, який дасть унікальну можливість зустрітися молодим науковцям, які проводять дослідження в суміжних галузях гуманітаристики.
Заявки на участь у конференції подавати до 25 вересня 2013 р. на електронну адресу Оргкомітету an_blan@mailru із зазначенням даних:
1.     Прізвище, ім’я.
2.     Назва доповіді та анотація українською мовою до 500 знаків з пробілами.
3.     Місце роботи або навчання.
4.     Посада.
5.     Науковий ступінь.
6.     Секція, у рамках якої пропонується виступ.
7.     Науковий керівник (для учасників-студентів).
8.     Форма участі (очна, заочна).
9.     Телефон (моб.), е-mail.
10.                              Потреба в технічному забезпеченні доповіді (мультимедійний проектор).
Тел. для довідок:
(067) 803-35-56 (Андрій Блануца, відповідальний секретар читань)
(093) 453-47-06 (Василь Кононенко)
Для забезпечення матеріально-технічних витрат (друк анотованої програми, кава-брейк, фуршет, канцелярський набір з логотипом конференції), пов’язаних з організацією конференції, встановлено організаційний внесок у розмірі 100 грн. для очних учасників та 150 грн. – для заочних учасників (оплата здійснюється шляхом перерахунку коштів на картковий рахунок Організаторів після отримання заявки).
Крім публікації кращих доповідей у провідних фахових академічних виданнях, за підсумками конференції усі виступи, оформлені у вигляді статті, прорецензованої фахівцями, будуть опубліковані в новому електронному виданні «Міждисциплінарні гуманітарні студії», яке з другого випуску стане фаховим.

Програма конференції

9.00 – 9.55 – реєстрація учасників конференції
10.00 – 11.00 – пленарне засідання (актова зала, 2-й поверх)
11.00–11.45 – презентація наукових видань гуманітарного напряму 
11.45 – 13.30 – робота секцій (Біла вітальня, Зелена вітальня, актова зала)
13.30 – 14.00 – кава-брейк
14.00 – 16.00 – робота секцій (Біла вітальня, Зелена вітальня, актова зала)
16.00 – 16.30 – заключне пленарне засідання (актова зала, 2-й поверх)
16.30 – фуршет

З повагою – Оргкомітет


Comments

Popular posts from this blog

Ікона "Вознесіння Христове" з іконостасу церкви Манявського монастиря (Йов Кондзелевич)

Ікона "Вознесіння Христове" з іконостасу церкви Манявського монастиря (Йов Кондзелевич). Вознесіння Христове - християнське свято, котре відзначають на 40 день після Пасхи. На українських землях - це було одне з улюблених свят, тому йому присвячували ікони.

VI Міждисциплінарні гуманітарні читання

Міжнародна наукова конференція « VI Міждисциплінарні гуманітарні читання». Київ (Київський будинок вчених НАН України, вул. Володимирська, 45-А). 22 грудня 2017 року Мета Проведення в українській столиці міжнародної конференції, у роботі якої братимуть участь фахівці з 5-ти країн, сприятиме пожвавленню обміну досвідом у сфері міждисциплінарних досліджень, розвитку українських студій в контексті нових міждисциплінарних напрямків, налагодженню наукових зв'язків у середовищі молодих вчених. Теми доповідей У розгляді заявок надається перевага міждисциплінарним дослідженням у сфері наступних гуманітарних наук: історія; політологія та міжнародні відносини; археологія; археографія та джерелознавство; етнологія, народознавство, демографія, культурна антропологія; мовознавство та літературознавство; право; філософія; релігієзнавство. Складання заявки на конференцію Заявки на участь у конференції подавати до 15 грудня 2017 р. на електронну адресу Оргкомітету: andriibl

ІХ МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ГУМАНІТАРНІ ЧИТАННЯ

  Міжнародна наукова онлайн конференція « ІХ Міждисциплінарні гуманітарні читання» 21-22 листопада 2020 року Мета конференції Проведення міжнародної онлайн конференції, у роботі якої братимуть участь цікаві вчені, котрі стажувалися в провідних установах Європи, Азії та Америки (також запрошені іноземні дослідники) сприятиме пожвавленню обміну досвідом у сфері міждисциплінарних досліджень, розвитку українських студій в контексті нових міждисциплінарних напрямків, налагодженню наукових зв'язків у середовищі молодих вчених. У конференції можна брати участь в якості доповідача або слухача (кожен учасник отримає відповідний сертифікат) Теми доповідей У розгляді заявок надається перевага міждисциплінарним дослідженням у сфері наступних гуманітарних наук: історія; політологія та міжнародні відносини; археологія; археографія та джерелознавство; етнологія, народознавство, демографія, культурна антропологія; мовознавство та літературознавство; право; філософія; релігієз